O nama

Ludvik Lukman rođen je 1938. godine u Čakovcu. Nakon završenog srednjoškolskog obrazovanja za zanimanje strojobravar, nekoliko godina je radio u nekadašnjem “Metalcu” u Čakovcu, a nakon dobivanja diplome u Strojarskoj tehničkoj školi u Varaždinu; odlučuje otvoriti svoj obrt. Plastičnu i metalnu galanteriju, osnovao je 15. studenoga 1962. godine. Tadašnjim regionalnim tvornicama namještaja, priljučio se kao kooperant, te izrađivao vezice i gumbe za jogi madrace.

Nove tehnologije u proizvodnji namještaja tražile su prilagodbu. Prvobitne limene gumbe potisnuli su gumbi iz plastike. Prilagodbom potrebama tržišta naša se proizvodnja preusmjerila na proizvodnju proizvoda iz plastičnih masa, što je tražilo značajne promjene. Nužnost je bila nabavka strojeva za brizganje i izradu samih kalupa. Kalupi za brizganje plastike u to su vrijeme bili vrlo skupi, a povjeravanje izrade ovog vrlo preciznog i zahtjevnog posla drugima, značio je rizik. Odlučili smo usvojiti nova znanja i tehnike, te uz samu uslugu brizganja proizvoda iz plastičnih masa, već nekoliko desetaka godina imamo tradiciju vrhunske kvalitete u izradi alata za brizganje različitih plastičnih proizvoda.

Danas nudimo velik asortiman proizvoda iz platičnih masa iz vlastite proizvodnje, te izradu kalupa za brizganje vrhunske kvalitete, kako za vlastite potrebe tako i za druge obrte i poduzeća.